De perfekte skoene til selskapskjolen

Fashion

Skoene er prikken over i’en i ethvert antrekk, men feil sko kan fort ødelegge stilen. Så velg skoene dine med omhu, enten du finner et par i skapet eller du kjøper deg noen nye. Her er noen tips for å finne de perfekte skoene til din selskapskjole.

Glitrende selskapskjole eller sko?

Det gjelder å tenke strategisk når det kommer til glitter og pynt. En glitrende, perlebelagt kjole trenger en nøytral sko. Hvis ikke, blir det fort konflikt mellom skoene og kjolen. Det er finnes ingen regel uten unntak, men dette er en god tommelfingerregel. Skal du bryte denne regelen, må du gjøre det med stil.

Gå for en selskapssko

Det finnes mange forskjellige modeller i denne kategorien. Designere elsker å lage slike sko fordi de får fritt spillerom. En kjapp kikk i sko avdelingen i en butikk som JJ’s House viser at du har mye å velge mellom. Det som er felles for alle er utsmykkingen på hælen og selve skoen, samt materialet.

Utsmykking

Hælen på slike sko er gjerne dekket av perler, rhinestein eller annen utsmykking. Hælen kan også være farget. Det vanligste er gull eller sølv, men også andre farger finnes. Utsmykkingen kan også være på selve skoen, gjerne på tuppen.

Luksuriøse materialer

Her vil selvsagt prisen være avgjørende, men generelt sett er det snakk om sateng, fløyel, semsket lær eller lignende. Dette koster litt ekstra, men det synes også. Har du en luksuriøs selskapskjole, bør du kombinere den med en sko av samme kvalitet.

Den rette fargen

Det mest vanlige er å velge svarte sko til en selskapskjole. Denne fargen passer til det meste, utenom rene pastellfarger og noen jordtoner. Selv i slike tilfeller kan svarte sko passe hvis kjolen har litt svart i seg.

Sølv er en mer dynamisk farge, spesielt hvis den brukes i kombinasjon med mørkere farger. Liker du gull, passer dette best til selskapskjoler i medium til mørke fargetoner. Gull passer også bra til jordtoner.

Sko i lyse fargetoner skaper en fantastisk kontrast til mønstrede, grå eller svarte selskapskjoler.

Varmt eller kaldt?

Vi kan ikke gjøre noe med været, dessverre. Derfor må vi velge sko med tanke på hvordan været pleier å være. Bor du i et varmt klima, bør du unngå sko som er tette og er laget av tungt material. Velg lett material og gjerne sandaler med høy hæl. Bor du i et område der det ofte er kaldt, bør du velge en sko som ikke blir ødelagt av de første regndråpene. Selskapssko vil ikke holde deg varm, men sandaler kan bli i kaldeste laget.

Behagelige skoI dag er det heldigvis en myte at du må ha vondt i føttene på slutten av en fest. Designere har skjønt at selv selskapssko bør være behagelige. Mange av de nyere designene har spesielt utformede såler og annet som gjør skoene behagelige. Du kan også kjøpe spesielle innleggs-såler og lignende. Dette bør du planlegge litt på forhånd, men ikke ta til takke med sko som er vonde å gå i!