Juhlapukeutumisen meikkiopas

Shopping

Mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon, kun suunnittelee juhlameikkiä?

Ensinnäkin, jos kyseessä on isot juhlat, kuten häät, ne kestävät yleensä pitkään ja haluat varmasti olla mahdollisimman itsevarma, myös meikkisi suhteen. Siksi suosittelen, että suunnittelet asiaa etukäteen, ja valitset tuotteet, jotka kestävät pitkään.

Tee koemeikki itsellesi!

Tämä on monelle morsiamelle tuttu konsepti, ennen häitä usein tehdään koemeikki ennen lopullista häämeikkiä, jossa haetaan yhteistä linjausta meikkiartistin kanssa. Olettaen, että vähän tavanomaisempiin juhliin ja vielä vieraana lähtiessäsi tämä meikkitaiteilija olet sinä itse, kannattaa tutustua meikkituotteisiin etukäteen, jotta näet miten ne käyttäytyvät ja osaat myös arvioida, kuinka kauan täydellisen meikin tekemiseen lopulta meneekään.

Käytä ammattilaisen neuvoja!

Voit myös käydä jollakin paikallisella ammattilaisella teettämässä meikin, tai ottaa pienen kurssin. Monet tarjoavat palvelua, jossa käydään yhdessä meikkaajan kanssa läpi, mikä tuote sopii juuri sinulle, mitä värejä kannattaa käyttää ja he myös opettavat tekniikoita.

Opettele itse Youtube-tutorialien ja Instagramin avulla!

Jos haluat säästää ja tehdä kaiken itse, kannattaa suunnata kohti somea. Sieltä löytyy sisältöä ihan joka lähtöön, ja erityisen paljon meikkaamiseen liittyviä tutorial-videoita. Voit hakea eteeristä nude-tyyliä, perinteistä ja suosittua kissansilmä-meikin oppeja tai uudempaa trendiä, contouringia. Ohjeita löydät varmasti. Kulmakarvat ovat vuoden 2019 trendi myös, muotoilemalla ja meikkaamalla kulmat kokonaisilmeesi muuttuu paljonkin.

Juhlameikki kuvastaa sinua

Aivan kuten asu- ja asustevalinnatkin, myös meikin avulla voit tuoda itseäsi eri tavoin julki. Nykyään ei päde enää vanhat ohjeet tai säännöt oikein mihinkään, mitä tulee meikkaamiseen ja omaan tyyliin. Joskus ohjeistettiin, että jos tekee vahvan silmämeikin, pitäisi olla neutraalihkot huulet – unohda tämä! Voit tehdä juuri niin meikatun lopputuloksen itsellesi kuin haluat, mutta panosta häivytyksiin ja tekniikoihin, joilla saat juhlavuuden pysymään. Toisinaan kuulee ohjeen, että alaripsistä vain keskimmäisiin tulisi laittaa ripsiväriä, myös tämä on niitä vinkkejä, joita kannattaa noudattaa vain, jos itse oikeasti kokee sen olevan kaunein tapa. Voit laittaa ripsiväriä jokaiseen ripseen, tai kokeilla miltä näyttää, jos ripsiväriä ei ole ollenkaan. Usein se kuitenkin kehystää silmät kauniisti ja tekee meikistä myös viimeistellyn näköisen.

Meikin pysyminen

Nykyään on tajolla monia meikin kiinnitykseen tarkoitettuja tuotteita, mutta pysyvyys lähtee alkujaan ihan alusta: puhdista ja kosteuta iho hyvin ennen juhlia. Voit käyttää myös pohjustustuotteita, mutta ne eivät korvaa kunnon kosteutusta. Koita myös olla koskettelematta kasvojesi ihoa juhlien aikana.

First-aid-kit mukaan juhliin:

Kannattaa varautua meikin kulumiseen, valumiseen ja muihin hätätilanteisiin etukäteen. Hikoilevan ihon saa nopeasti takaisin mattapintaiseksi riisipaperilla, vanupuikot ovat aivan verrattomia korjaamaan pieniä rajausten leviämisiä ja ehdottomasti kannattaa muistaa ottaa vähintään varapuuteri ja huulipuna mukaan.

Muista lopuksi poistaa meikit yöksi!

Juhlat saattavat venähtää pitkäksikin, ja helpommin varaudut pikaisempaan meikinpoistoon meikinpoistoliinojen avulla. Voit ottaa pienen paketin niitä myös laukkuusi, jolloin olet turvassa tältä osin, mikäli määränpääsikin sattuu muuttumaan illan aikana.

Meikin ja juhlavaatteen yhteys

Juhlamekkosi valinta vaikuttaa kokonaistyyliisi paljon, ja sitä saa muutettua myös meikin avulla haluamaansa suuntaan. Puuttuuko sinulta sopiva mekko? JJ’s House on valikoimaltaan valtava ja erittäin luotettava nettikauppa, josta löydät varmasti sopivan juhla-asun, niin häihin kuin muihinkin juhliin. Myös morsiamille on runsaasti hääpukuja. Juhlamekot voi rajata kategorian, tyylin, koon, värin, koristeiden, leikkauksen ja monen muun ominaisuuden mukaan, jolloin etsiminenkin helpottuu hiukan. Iloisia hetkiä juhliin!